Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

   ELJÁRÁSREND

 2020.10.01-től

         

A tájfutók rövidtávú és sprint váltó országos bajnokságát Szegeden rendezték, amit már nagyon vártunk, és amire sok szegedi edzéssel készültünk. Óriási élmény volt Szeged belvárosában térképpel futni, majd a múzeumhoz beérkezni az 1200 fős versenyen.

Óriási sikert ért el Apró Vivien, aki egyéniben az ingen rangos 2. helyezést szerezte meg, majd a 4 fős váltóban befutó emberként győzelemre segítette szegedi futótársait is.

A Zagyva Rebeka-Gárgyán Dániel-Zagyva Zalán-Talmácsi Bori váltónk a 14 évesek között az országos bajnokságon értékes 17. helyezést érték el.

Győzelmek Salgótarjánban

 

A tájfutóknak igen mozgalmas volt a nyári programja is, hiszen a csákvári edzőtábor után augusztusban részt vettek Salgótarjánban az 5 napos Hungária kupa nemzetközi versenyen.

A versenyzők összetett eredményeit az öt nap futott idők összege alapján határozták meg, így nem lehetett hibázni egyik napon sem, ha valaki jó eredményt szeretett volna elérni.

Az első két napon Kazáron futott a mezőny, ahol a riolittufa természeti csoda körül tervezték a pályákat. Harmadik napon a versenyközpont mellett a Beszterce lakótelepen zajlott a verseny, míg az utolsó két napon Rónabányán és környékén. Az időjárás nem vette kegyeibe a futókat, mert öt napon keresztül szakadó eső tette sárossá, csúszóssá a terepet, amelyen így igazi kihívás volt átkelni. Egy kis izgalommal töltötte el a futókat, hogy ezen a vidéken telepedett le a medve, aki Szlovákiából jött át hazánkba…

A futamok után megnéztük Salgóbányán a Salgó Várat, és elmentünk Ipolytarnócra is az ősleleteket megcsodálni.

Minden versenynap estéjén kihirdették a napi győzteseket is, akik sárga pólót kaptak emlékül. A mi kis csapatunk minden este tapsolhatott valakinek. Apró Vivien az elit mezőnyben tudott nyerni egy napot, Gubicz Kata, Gárgyán Dániel kétszer, Zagyva Rebeka egyszer állhatott a győztesek sorában. Az utolsó versenynapon vadászrajttal, vagyis időkiegyenlítéssel indult az élmezőny, ami még izgalmasabbá tette a napot. Az összetett versenyben az elit mezőnyben Apró Vivien 2., a C kategóriában Gubicz Kata és Gárgyán Dániel 1., Zagyva Rebeka 2. Talmácsi Bori 5., Apró Máté 7. helyezést ért el.

Dobogós helyezések Ruzsán

 

Szeptember első hétvégéjén vettünk részt Ruzsa környékén a Papp János tájfutó emlékversenyen.

Eredményeink:

Első helyezést értek el: Zagyva Zalán, Gárgyán Dániel, Apró Vivien, Apró Máté

Második helyezést ért el: Zagyva Rebeka

 

 

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás