Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

           Nyílt napok
             március 4-6. 
            Órarendek

 

FLL versenyen a robotika szakkörösökkel

2019.12.14-én a 7. és 8. osztályos robotika szakkörös gyerekekkel (Börcsök Roland, Fürtön Szabolcs, Jambrik Kristóf, Fehér Máté, Tóth Adorján) és Csák Marcellel részt vettünk Szegeden az FLL regionális fordulóján.

A gyerekek fantasztikus csapatmunkájának köszönhetően összesítésben a 3. helyen végeztünk.

Részeredményeink:
     • Csapatjáték: 1. hely
     • Robot Design: 5. hely
     • Kutatási projekt: 4. hely
     • Robotjáték: 6. hely
A regionális fordulóról csak az első helyezett csapat jut tovább az országos döntőbe, innen kerül ki a legjobb, a Közép-Európai megmérettetésre, ahonnan szintén a legjobb a Detroitban rendezett világdöntőbe kerül 100 ország legjobb csapatai közé. A versenyzésben viszont nem az elsőség a legfontosabb, hanem az a tudás, amit a gyerekek a versenyfelkészülés során megszereznek. A verseny folyamán pedig a csapatok rengeteg ötletet merítenek és tanulnak egymástól.
Mi az az FLL?
A FIRST ® LEGO ® League (FLL) egy olyan verseny, amely támogatja a gyermekeket és a fiatalokat annak érdekében, hogy sportos légkörben közelebb hozzák őket a tudományhoz és a technológiához. A célja:
     • hogy, a gyermekeket és fiatalokat lelkesíteni a tudomány és a technológia területén
     • és felkészítse a résztvevőket a csapatmunkára
     • valamint arra ösztönözni a gyermekeket és fiatalokat, hogy kreatív módon oldja meg az összetett feladatokat.
Az FLL csapatok az FLL Robot játék küldetésein és az FLL kutatási projekt bemutatásán dolgoznak. A kihívás témája minden évben változik, és a világ jelenlegi fejleményeire és helyzetére utal. Az FLL versenyek előtt a hallgatói csapatok a LEGO Mindstorms ® rendszer (RCX, NXT, EV3) alapján fejlesztik ki saját robotjukat. A csapatok által tervezett és programozott robotoknak önállóan kell megoldaniuk egy sor feladatot. A versenyen minden csapat 2 1/2 percet (150 másodpercet) kapott, hogy minél több küldetést végezzen kb. 3,5 m 2 FLL játszótér LEGO téglából készült modellekkel. A játékvezetők értékelik a Robot Game mérkőzéseket, és áttekintik a szabályokat.
A robot felépítése mellett minden csapatnak ki kell választania egy projektet az éves témához kapcsolódóan, amelyet kutatni kíván. A csapatok kutatnak és elemeznek egy problémát, kutatási kérdést találnak, figyelembe veszik a „valódi” tudósok és szakértők véleményét, innovatív megoldást dolgoznak ki, és eredményeiket megoszthatják másokkal.
Csapatunk a twitteren követhető: FLL_ Roboléták : https://twitter.com/MoraRoboletak

Farkas Zsuzsa

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás