Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

           BEIRATKOZÁS
          04.28 - 05.15.
         Szándéknyilatkozat

Országos LEGO Robotverseny

Országos I. helyezést érdemeltek robotika szakköröseink.
2020. március 6 – 7. között rendezték meg Békéscsabán a IV. BSZC Nemes – Linamar Országos LEGO Robotversenyt. A helyszín a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnázium és Kollégium volt. A versenyre két kategóriában lehetett nevezni: Robotszumóban valamint Robottervezőiben. Iskolánkat 2 csapattal képviseltük a kétnapos versenyen.
RoboLéták csapatunk tagjai: Fürtön Szabolcs (8.a) és Csák Marcell volt tanulónk, aki jelenleg a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 11 –es tanulója.
RoboBitek csapatunk tagjai: Börcsök Roland és Jambrik Kristóf 8.b osztályos tanulók.
Eredmények:
RoboBitek csapatunk éppen lecsúszva a Robotszumó döntőről a 6. helyen végzett.
RoboLéták a szumó és tervezői kategóriában is megmérettették magukat. A tervezői kategóriában a 6. helyen (Marci kitartó munkájának köszönhetően), szumó kategóriában pedig a 2. helyen jutottak be a másnap megrendezésre kerülő döntőbe. A döntő napján a fiúk úgy határoztak, hogy a tervezői kategóriában a döntőbe jutás lehetőségét a 7. helyen végzett csapatnak átadják és teljes energiájukkal a szumóra koncentrálnak. A döntésük helyessége beigazolódott, hiszen a robotjuk veretlenül, 6 nyert és 3 döntetlen mérkőzéssel megnyerte az országos versenyt.
Versenyzőink kimagasló eredményeinknek köszönhetően a legeredményesebb felkészítő tanárnak járó kupát is elhozhattuk.

Farkas Zsuzsa
felkészítő

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek a nagyszerű teljesítményhez!
A MÓRASULI közössége

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás