logo-1055837458.png

25 év…

A világon sok minden változik. Ma nem úgy élünk, nem úgy gondolkodunk, mint huszonöt évvel ezelőtt. Mások az eszközeink, lehetőségeink. De egy dolog biztosan változatlan: az a felismerés, hogy minden, ami most valahogyan jelen van az életünkben, az elődeink munkájára, tapasztalataira, eredményeire, azaz a múltra épül.
Huszonöt év. Milyen iszonyúan sok idő. Különösen igaz ez egy olyan csoport életében, ami szinte a semmiből épült fel, és olyan sokszínű, mint a Mórahalmi Fúvószenekar.
Léteznek pillanatok, amelyek új reményt, új lehetőségeket, új esélyt adnak életünknek, amikor kivételes, mondhatni történelmi eseményeknek lehetünk tanúi. Van, amikor észrevétlenül megyünk el a hétköznapi csodák mellett, de van, amikor ott bábáskodunk egy-egy gondolat, egy-egy terv megvalósításánál.
Ilyen gondolat volt az, hogy a huszonöt éves mórahalmi fúvószenekar megünneplésére szervezzünk egy versenyt. Amúgy „Mórahalmi” módra. Legyen szakmailag megbízható. Ezért segítségül hívtuk a Wasbe Kelet-Európai Szövetségének elnökét, Dr. Csikota Józsefet a versenykiírás korrekt megfogalmazásához. Népszerűsítsük a minőségi fúvószenét. Ezért minden létező fórumon megszólítottuk partnereinket, az érdeklődőket, a szakma krémjét. Legyen nemzetközi. Ezért Mórahalom legújabb rendezvényházában, a KOLO szerb kulturális központban adtunk otthont a nemzetközi versenynek.
És legyen rendhagyó. Ezért a versennyel együtt a résztvevő zenekarokkal fesztivált is tartottunk, melyen a fürdőben és KOLO előtti téren is örömzenét adtak a csapatok. 200 zenész fújta együtt.
Köszönet mindezért Mórahalom Város Önkormányzatának és a Kolo Szerb Kulturális Központnak.
Huszonöt évvel ezelőtt álmodni sem mertünk arról, hogy egyszer a legkiválóbb szakemberek közreműködésével otthont adhatunk egy akkora rendezvénynek, mint az I. Nemzetközi Fúvószenekari Verseny.
Büszkék vagyunk arra, hogy ott lehettünk, mert ezt a napot a kitartás, a szorgalmas munka és az együtt gondolkodás hívta életre. Úgy gondolom, hogy az elhivatottság és a szakma iránti alázat a köztünk lévő kötelék és a jövő záloga.
És végül, de nem utolsósorban az eredmények:
Mórahalom két fúvószenekara 3 kategóriában indult. Az Utánpótlás zenekar a „Gyermekzenekarok” kategóriában 94 ponttal I. díjat kapott. A Nagy zenekar „ Tradícionális fúvószene” kategóriában 94 ponttal I. díjat kapott. Szintén a Nagy zenekar „Népzene” kategóriában 98 ponttal Kiemelt I. díjat kapott.
25 év termése.

5.JPG 7.JPG jokep1.jpg  jokep2.jpg jokep3.jpg

 

NKA_csak_logo_cmyk.jpg

"A verseny létrejöttét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. Köszönjük."

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás