logo-1055837458.png

ÚJÉVI KONCERT

Ha január első napjait írjuk, akkor …..Újévi koncert Mórahalmon!....
A 2020-as évet is egy nagyszabású, fergeteges koncerttel köszöntötték a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekarai.
Az évtizedek óta szorgalmasan járó tagok mellett, több újoncot is köszönthettünk a hangversenyen. Az idei évben is embert próbáló munkával készültek a zenekari tagok a két ünnep között, hogy minél színvonalasabbá tegyék számunkra ezt az estét!
A műsorszámok igen széles palettán mozogtak, bemutatva a zenekar felkészültségét, rátermettségét. Segítségül a szeptemberi I. Nemzetközi Fúvószenekari Versenyre készített darabokat is elővették. Így hallhattunk Lehár indulót, a Pilátus hegy sárkány - legendája által ihletett zeneművet, Kodály: Kállai kettősét, melyben szólót játszott Ördög Mihály, Ábrahám Mátyás és Gigacz Milán. A Pásztorballada Ördög Mihály előadásában igazán autentikusan szólalt meg a zenekar kíséretével.
A második felvonást az Utánpótlás zenekar kezdte. Évről-évre fül és szemtanúi lehetünk fejlődésüknek. Most sem okoztak csalódást, hiszen a közönség őket is vastapssal jutalmazta a népszerű dallamok előadásáért.
Rövid átrendezés után ismét a nagyzenekar folytatta a koncertet. Először John Williams zenéjét élvezhettük, melyben ismert filmzenék motívumai csendültek fel. Ez után Vastag Csaba Rózsa előadásában, Pocskai István közreműködésével hallgathattunk meg két dalt, mellyel az idei Nemzeti Összetartozás Éve előtt tisztelgett az együttes.
Végül egy vidám, pörgős latin dallamokat összefogó darabot játszottak.
Természetesen a ráadás sem maradhatott el. A tavalyi évhez hasonlóan, mindkét zenekar közösen játszott. Takó Lajos „írógép-szólója” méltón zárta ezt az estét.
A zenekarokat Vastag István, Szalai Krisztián és Czifra Dániel vezényelte.
Minden zene és fúvószene rajongónak Boldog Új Évet Kívánunk!

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás