logo-1055837458.png

BUDAPESTEN JÁRTUNK

A XIII. Országos Klarinét Verseny döntőjében

Minden kisgyermek, mikor megkapja pontszámait az elődöntőben óriás reményekkel, lelkesedéssel indul útra. Ez az „ÚT” nemcsak a tényleges utazást jelenti számunkra, hanem azt a sok munkát, amivel eljutnak addig, hogy valóban tudásuk legjavát adhassák abban a néhány percben, amit a szigorú, szubjektíven értékelő zsűri előtt produkálniuk kell. Nincs visszaút, nincs megtorpanás, mikor bemondják a nevüket! Pontosan kell játszani, leküzdve az izgalmat, ezáltal az érzéseiket, el kell fogadniuk az utolsó „tanári utasításokat”, a terem nagyságát. Egyszóval, felnőttként kell viselkedniük! Eddigi életük legjavát kell adniuk abban a feladatban, amit tanáraikkal, szüleikkel közösen vállaltak!

Ez most sem volt máshogy. 2016. február 5 és 7 között lkét tehetséges klarinétosunk, Gigacz Milán és Ruzics Szilárd játszott Budapesten a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában. Korukat meghazudtoló magabiztossággal játszottak. Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy valóban egy összeszedett játékot hallhattunk Tőlük, ami minden elvárásunknak tökéletesen megfelelt!

És most kicsit máshogy a verseny, szülői szemmel.

"Minden túlzás nélkül mondhatom, rendkívüli élmény volt számomra a verseny. Megtapasztalni, mily tehetségek között léphetett fel a fiam, már önmagában nagy büszkeséggel töltött el! Látni azt a bátorságot, lélekjelenlétet, amit egy-egy 6-8 percbe sűrített előadás megkövetelt! Felnőtt fejjel is irigylésre méltó! Meggyőződésem, hogy a versenyzők összetétele igen változatos volt, életkort, s a hangszeres múltjukat tekintve is. Épp ezért lehetek nagyon elégedett Szilárd teljesítményével, s a közös munkával, amit még egyszer köszönök. Tanulságos volt Szilárdnak, és nekem is…- szülőként-... Csak így tovább!!!" 

/ Papdi Tünde /

"2016. Február 5. 6. 7. Országos klarinétverseny, ahová az én Milánom kilenc évesen jutott be. Nagyon büszke vagyok rá és tudom - így anyaként- egy kicsit elfogult is vagyok, de a folyosói „beszélgetés-foszlányok” engem igazoltak: "Milán erős, tiszta volt és színes..." és eredményhirdetés után is elcsíptem egy mondatot, "Milán...jóbol is megárt a sok". Nos, amikor a kisfiam zenélt Jácinta nénivel, olyan összhang volt közöttük, hogy végig futkosott a hideg rajtam, annyira jó volt. Ez Pista bácsi munkájának eredménye. Köszönöm ezt a szép hétvégét!"

/ Árva Boglárka/

 

Mint minden évben, az idén is bővelkedünk a versenyekben!

Február 19-én két kis zongoristánk Talmácsi Luca és Masa Kristóf is versenyzett Hódmezővásárhelyen az Ifjú Zongoristák Csongrád megyei Találkozóján.

Mindkét kisgyermek szépen játszott! Igazán méltó partnerként léptek színpadra a megye „nagy” zeneiskolái mellett! A találkozó különlegessége az volt, hogy a verseny a híres Stenway & Sons zongorán zajlott, amit Hódmezővásárhely közös összefogásból, adakozásból ( 49 millió ft.) tudott megvásárolni. A Steinway & Sons D-274 jelzésű csodamodelljét, a világ jelenleg legjobb koncertzongorájának tartják, mely közel 100 százalékban kézimunka, és elkészítése 1 évig tart.

 

A zsűri tagjai neves zongora-művész tanárok voltak. Zsigmond Zoltán az értékelésben elmondta, nagyon szép nap volt a számukra, hisz minden kisgyermek színvonalas, jól felkészített produkciót mutatott be. Kristóf dicséretet kapott, Luca pedig kiemelt nívódíjat.

Mind a négy növendéknek nagy szeretettel gratulálunk, és kívánjuk, hogy a továbbiakban is ilyen színvonalasan képviseljék iskolánkat!

Farkas Jácinta

Mórahalmi Tükörkép 2016. március

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás