logo-1055837458.png

Beíratás a 2016/2017-es tanévre

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola a leendő 1. osztályosok számára a beiratkozást az általános iskolai beíratással azonos időben és helyszínen tartja.

Minden más növendékünk művészeti iskolai tanárától kap beiratkozási lapot hangszeres, néptáncos, kézműves és színjátszó tanóráján.

Kérjük a jelentkezési lapokat mihamarabb visszahozni, hogy a következő tanévet biztonságosan, jól felkészülten és szakértelemmel tervezhessük!

 

Köszönjük!

 

 

 

Tájékoztató 1. osztályos szülőknek és tanulóknak

 

 

-          Iskolánkban modern, készség- és képességfejlesztő módszerekkel folyik az oktatás: tanulóink gyakorlati tevékenységet végeznek – hangszeren játszanak, táncolnak, kézműveskednek, színészkednek.

-          Iskolánkban a növendékek egyéni tempójukban, saját adottságaikhoz és képességeikhez igazítva sajátítják el a tananyagot.

-          Kiemelt figyelmet fordítunk az egyéni fejlesztést, gondozást igénylő és a kiemelten tehetséges gyermekekre is.

-          A tanítás a tanuló által megélt és átélt élményre, élményszerzésre és élményadásra, valamint az örömérzetre, az örömszerzésre és az örömadásra épül.

-          A 24 esztendővel ezelőtt indított iskolánk a járás legnagyobb és egyben legeredményesebb művészeti oktatását nyújtó intézménye.

-          Évente 350-400 fő tanulónk 18 tanszak közül (14 hangszer, néptánc, kézműves, színjáték) választhatnak, oktatásukat felkészült, képzett 18 pedagógusunk végzi.

-          Tanulóink főként a mórahalmi általános iskolásokból, szegedi gimnazistákból, szakközépiskolásokból és szakiskolásokból, valamint mórahalmi óvodásokból kerülnek ki.

-          Iskolánk büszkesége 2 fúvószenekarunk (a kisiskolásokból álló utánpótlás és a felső évfolyamosokból, középiskolásokból, egyetemistákból és már dolgozó felnőttekből álló fúvószenekar), valamint 8 néptáncos csoportunk.

-          Tanulóink érmekkel, díjakkal térnek haza megyei, regionális és országos versenyekről.

-          Iskolánk jó hazai és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Fúvószenekarunk és néptánccsoportjaink rendszeres meghívottjai hazai és határon túli fesztiváloknak, koncerteknek.

-          A magas szintű tehetséggondozást bizonyítja, hogy már 9 tanulónk választotta a zenei pályát hivatásául.

 

Gyermeke általános iskolájával jó és együttműködő viszonyt, szoros kapcsolatot tartunk és ápolunk. Növendékeink tanóráinak időpontját rugalmasan, a gyermek osztályfőnökével egyeztetve, iskolai órarendjéhez igazítva, szeptemberben jelöljük ki.

 

Gyermeke művészeti tevékenységéről, haladásáról rendszeresen visszajelzést kap a tanév során az alábbi nyilvános szerepléseken:

-          A hangszeres tanulók növendékhangversenyeken (zeneiskola koncertterme, Aranyszöm),

-          A néptáncos tanulók fellépéseken és a tavaszi Néptánc Gálán (Aranyszöm),

-          A színjátszók bemutató előadásokon (Aranyszöm).

 

-          Kézműveseink kiállításokon (iskola aulája, Aranyszöm, könyvtár) mutatják be tudásukat az érdeklődő közönségnek.

 

Az augusztusi tankönyvosztás ideje alatt lehetőséget biztosítunk a térítési díj befizetésére.

 

Honlapunkon tájékozódhat iskolánk aktualitásairól, elért eredményeiről.

www.morahalom.sulinet.hu/mami

 

Elérhetőségeink:

                                                                                                   

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 62/280-189

Cím: 6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás