logo-1055837458.png

Tavasz a Művészeti Iskolában

Tavaszi versenyek


2016. 04. 01-én rendezték meg Deszken a Marosmenti - Fesztivált. Iskolánkat Hajagos Flóra, Gyurákovics Eszter (hegedű), tanáruk Berenténé Marika néni, Márton Gergely (trombita) és Döme Balázs (tuba) tanáruk Szalai Krisztián képviselték. Gergely és Balázs is 3. díjat kaptak a felső tagozatosok kategóriájában.
Szintén áprilisban, 15-én, Üllésen a Fontos Sándor Napok keretein belül rendezett zenei versenyen is Ők versenyeztek, Talmácsi Lucával együtt (zongora) tanára Dobiné Farkas Jácinta. A második kategóriában csak a mi iskolánk kapott helyezést, hisz Luca 3. Gergely 2. és Balázs 1. lett. Büszkék vagyunk mind az öt növendékünkre, akik színvonalas szereplésükkel ismét „öregbítették” iskolánk hírnevét!
Kézműveseink sem tétlenkedtek ebben a hónapban! A Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola és AMI 20 éve vette fel Móra Ferenc nevét. Ez alkalomból rajzpályázatot hirdettek, melyen Horváth Marcell 3. osztályos tanuló 1. helyezést ért el Móra mese illusztrációjával. Felkészítő tanára Koisné Rózsika néni.

 

Kakaó koncert


Az idei év sem múlhatott el anélkül, hogy a nagycsoportos óvodások és első osztályosok számára ne rendezzük meg az úgynevezett „Kakaó-koncertet”. Természetesen most is nagy izgalommal készültünk. Hangszercsoportok szerint, 1-1 kis növendék mutatta be a saját hangszerét, természetesen nagyon ügyesen! Tanácsné Ági néni vezényelte le ezt a délelőttöt, mely végén a gyermekek kakaó helyett egy kis meglepetést kaptak a Bonitas Nőegylet jóvoltából és egy rövid tájékoztatót, iskolánk munkásságáról. Minden Kisgyermeket SZERETETTEL VÁRUNK!!! a „ZENETANULÁS BIRODALMÁBA”!!!!!

Farkas Jácinta

Mórahalmi Tükörkép 2016. május

 

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás