25 éve a mórahalmi oktatásban

„ A művészetek reflektorként világítják meg a jelent, a múltat, a jövendőt, a világot és a világ teremtő hősét – az EMBERT.” / Balassa Imre /

Ismét csak úgy suhan az idő! Már 5 év telt el azóta, hogy fennállásunk 20 éves évfordulóját ünnepeltük. Mikor elérkezünk egy „kerek évfordulóhoz”, megállunk egy pillanatra és értékelünk. Felidézzük a múltbeli eseményeket.
Engedjék meg, hogy kiollózzak néhány mondatot a húszéves kiadványból, melynek szavai ma is épp olyan fontosak, értékesek!
„ Léteznek pillanatok, amelyek új reményt, új lehetőséget, új esélyt adnak életünknek…..
…….Van, amikor észrevétlenül megyünk el a hétköznapi csodák mellett. Van, amikor viszont ott bábáskodunk egy-egy gondolat, egy-egy terv megvalósításánál. …….kicsit félve, de mégis nagy reményekkel, az akadályokat bátran vállalva indítottuk útjára a mórahalmi zeneoktatást.” / Nógrádi Zoltán polgármester/
„ A világon sokminden változik. Ma nem úgy élünk, nem úgy gondolkodunk…….Mások az eszközeink, lehetőségeink. De egy dolog biztosan változatlan: az a felismerés, hogy minden, ami most valamilyen módon jelen van az életünkben, az elődeink munkájára, tapasztalataira, eredményeire, azaz a múltra épül. „ / Vastag István intézményvezető /


Egy rendezvénysorozattal emlékezünk negyed évszázados fennállásunkra. Február hónaptól kezdődően, minden hónapban egy-egy eseménnyel és egy-egy kis összefoglaló visszaemlékezéssel szeretnénk segítséget nyújtani az emlékek felidézéséhez.
Több ezer kisgyermek tanult iskolánk falai között. Voltak, akik több éven keresztül és akik, csak néhány évig. Ez idő alatt 86 tanár tanított.
Mindezt, zongora, hegedű, rézfúvós, fafúvós, dob, néptánc, kézműves és színjátszó tanszakokon.
Február hónap, - mint minden évben – az idén is a tanszaki hangversenyek időszaka. Ezeken a kiskoncerteken bemutatkozik, minden iskolánkba járó tanuló és minden iskolánkban tanító pedagógus.
Március hónapban a Kiszenekaré lesz a főszerep.
Áprilisi rendezvény a Táncgála, ami minden évben nagy sikert arat.
Májusban a Fúvószenekar fog koncertet adni.
Júniusban pedig az évzéró keretein belül léphetnek színpadra legügyesebb növendékeink.
Kézműves növendékeink pedig - minden rendezvényen - munkáikból kiállítást tartanak.
Az emlékezés befejezéseként október 1-én a Zene Világnapján volt növendékeink, - akik zenészként élik már életüket – adnak koncertet.

 

„ A zene szent! Ha mi zenetanárok ezt átéljük, akkor boldogság és hála tölt el bennünket, hogy ennek a csodának élői és átadói lehetünk. Ha ilyen lelkülettel végezzük hivatásunkat, akkor munkánk áldás lesz” / Debussy /

 

Farkas Jácinta

Mórahalmi Tükörkép 2017. január

Tovább a kategóriában: « Újévi koncert Táncházak »



Elérhetőség

Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola

6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.

Tel: 06 62 280-189

Mobil: +36 70 332 1189

E-mail: mami@morahalom.sulinet.hu