logo-1055837458.png

M.A.M.I. 25 éves évforduló – naptára

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola 2017-ben ünnepeli fennállásának 25. évfordulóját.

Intézményünk az eltelt negyed évszázadról méltóképpen kíván megemlékezni.
Jubileumi ünnepségsorozatunkat február utolsó hetében kezdtük a Művészetek Hete hangverseny-sorozatunkkal, melyen minden hangszert tanuló növendékünk bemutatkozik az Aranyszöm Rendezvényház színháztermében.
Február 21-én vehettünk részt a fuvola tanszak hangversenyén, melyen szinte minden kisgyermek képviseltette magát, akik Bíró Sarolta tanárnőhöz járnak hangszeres oktatásra.
Február 23-án Molnár Gábor Edina, Ördög Mihály és Vastag István tanítványai mutatkoztak be, nagy sikerrel.
Február 24-én a szintetizátoros gyermekek koncerteztek, Pocskai István vezetésével.
Gigacz Milán és Ruzsics Szilárd február 25-én Szabadkán a „Femus” nemzetközi klarinétversenyen képviselték iskolánkat nagy sikerrel. Korcsoportjukban mindkét növendékünk kiemelkedő eredményt ért el.
Gigacz Milán kiemelt első díjat, Ruzsics Szilárd második díjat kapott. A tanulókat Dobi Jánosné kísérte zongorán. Felkészítő tanáruk: Vastag István. Gratulálunk a szép helyezésekhez!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ígéretünk szerint minden hónapban tartunk egy kis visszaemlékezést, előrevetítve a következő hónap eseményét.
Március 25-én a Kiszenekar fog egy önálló hangversenyt adni.
A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Utánpótlás Fúvószenekara 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az iskola fúvós és ütőhangszeres növendékeivel megismertesse, megszerettesse a fúvószenét, és folyamatos utánpótlást biztosítson az iskola ifjúsági zenekarának.
A megalakult kiszenekar első nyilvános szereplése 2005-ben Mórahalmon, az Újévi Hangversenyen volt. Az idő múlásával és a repertoár bővülésével már más településekről érkező felkéréseknek is eleget tudott tenni. Így vendégszerepel többek között Makón, Apátfalván, Csengelén, Kisteleken és a szerbiai Nagybecskereken.
Egy fúvószenekar életében fontos a közönség elismerő tapsa, de a szakma elismerése is. Ezért 2010 júniusában Balatonföldváron a I. Nemzetközi WASBE–Kelet-Európai Gyermek-, Ifjúsági és Felnőtt Fúvószenekari Versenyen indult az együttes, ahol Gyermek kategóriában II. díjat nyert. 2012 júniusában Nagybecskereken megrendezett BEGA FEST I. Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen szintén II. díjat kapott a zenekar. A sikereken felbuzdulva kérte a zenekar a minősítését. Hazai közönség előtt, 2013. január 2-án, A Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetség WASBE–Tagszervezet Fúvószenekari Minősítésén mérettette meg magát. A zsűriben helyet foglalt Bert Aalders Hollandiából, a WASBE (Fúvószenekarok Világszervezete) elnöke, Csikota József, a WASBE magyarországi szervezetének elnöke, Mihály Béla, a szentesi fúvószenekar karnagya, és Bozóki János a kiskunmajsai fúvószenekar karnagya. A neves zsűri előtt „A” kategóriában ARANY minősítést ért el a zenekar.
A zenekar jellegéből adódóan időről időre megújul, és ilyenkor az ifjú zenészekből újra fel kell építeni a zenekart. 2013 óta működik jelenlegi formájában. A zenekar műsora népdalfeldolgozásokból és egyszerű fúvószenekari művekből áll. Állandó fellépői a környező települések rendezvényeinek.
Szalai Krisztián tanár úr töretlen lelkesedéssel és leleményességgel vezeti az együttest.


A Rendezvényre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!!!!

Tovább a kategóriában: « Meghívó Kakaókoncert 2017 »

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás