logo-1055837458.png

Vásári forgatag, táncos kavalkád 2016

Április 23-24-én ismét két telt házas előadáson mutathatták be tánctudásukat, a megtanult lépéseket és színes koreográfiáikat a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendékei és a Mórahalom Néptánc Egyesület fiataljai.

Az idén immár 15. alkalommal megrendezett látványos gálán ismét csaknem kétszáz kisebb-nagyobb táncos szerzett vidám és szórakoztató órákat a népes és lelkes közönségnek.

 

„ … Egy kicsit hamarabb szoktam érkezni a kezdés előtt, mert imádom ezt az előadás előtti hangulatot. Amikor a szereplők és segítőik szaladgálnak, intézkednek, enyhe káoszt sugallva rohangálnak, ruhát, frizurát igazgatnak. (És persze az ismerős gyerekek édesen, mosolyogva odacsicseregnek, hogy: szia, Zsuzsa néni!) Tehát készülődnek, hogy amikor elindul a produkció és a nézők elfoglalják helyüket (nyilván most is teltház volt – kettő is), már profi módon, fegyelmezetten várják, hogy sor kerüljön rájuk.
Tudom, hogy nehéz évről-évre megújulni. Olyat színpadra állítani, ami még nem volt. Természetesen ez az idén is összejött. Ugye nem is kell említenem, hogy kevesebb követőd most sem lett. Közel kétszáz embert (kicsit és nagyot) tanítasz, mozgatsz, gardírozol. Egyre bővül az a korosztály, akik átveszik tőled a tánc iránti szeretetet. Mindig lenyűgöz az a sokszínűség, amivel bemutatjátok a különféle táncokat. Csodálatosak a különféle tájegységek mozdulatai, viseletei. Nagyszerűek a Sárközi, Bácskai, Zempléni, Dél-dunántúli, Palatkai, Vajdaszentiványi táncok.
Hihetetlenek a kicsik! Mindent elő tudnak adni – legyen az a Galga-menti játékok vagy az Erdélyi gyermekjátékok. Engem mindig lenyűgöz, hogy milyen fáradhatatlanul, kitartóan táncolnak, és ami ebben a mai rohanó világban igazi kincs: mosolyognak és figyelnek egymásra! Nyilván ilyen alapokkal indultak el azok a ma már fiatal fiúk és lányok, akik nekem mindig könnyet csalnak a szemembe. Nem tudom elfelejteni, hogy milyenek voltak pici iskolás korukban, amikor megismertem őket. És milyen nagyszerű emberek lettek belőlük, akiknek van egy közös szenvedélyük: a TÁNC.
Emlékezetes percekkel leptek meg bennünket. Egy Vásári életkép keretében szórakoztatták táncaikkal a „nagyérdeműt”, melynek fergeteges ékköve az a Cigánytánc volt, melyet saját maguk koreografáltak. A Néptánc Gála már nem lenne az igazi azok nélkül a felnőttek nélkül, akik játékukkal, közreműködésükkel csak emelték a színvonalat!
Hosszasan lehetne Gajdácsné Erika profi munkáját taglalni, csakúgy, mint Ótott Zsolt tanár úr közreműködését emlegetni. Mindenkinek köszönet ezért a lenyűgöző produkcióért. …”

Baksáné Zsuzsa

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás