logo-1055837458.png

Nemzetközi Néptáncfesztivál

A Mórahalom Néptánc Egyesület és Mórahalom Város Önkormányzata idén immáron 13. alkalommal rendezett Nemzetközi Néptáncfesztivált kisvárosunkban.

A július 15-17-ig tartó háromnapos rendezvényen Bihać (Bosznia-Hercegovina), Lviv (Ukrajna), Temerin, Horgos (Szerbia), Kiskunmajsa, Üllés, Szeged és Mórahalom néptáncosai léptek színpadra és mutatták be tánchagyományaikat.


Az eseményre kilátogatókat a gálaműsorok mellett népviseleti kiállítás, kézműves vásár, népi játszóház és ínycsiklandozó népi ételek várták. A táncosok műsorszámait az üllési Rézhúros Banda kísérte.
Szombaton autentikus moldvai zenét játszó Korinda zenekar, vasárnap este a Petőfi Rádió 2013-as év felfedezettje, a népzenét modern elemekkel színesítő Cimbaliband adott nagysikerű koncertet.
Mindennap nemzetközi táncházzal zártuk a napot a Derendóc, a Korinda, valamint a Rézhúros Banda közreműködésével. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásában valósult meg.
Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy megtisztelték rendezvényünket!

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás