logo-1055837458.png

25 év!? – Hihetetlen!

Ez a cím, ez a felkiáltás az idén többször is elhangzott már, és el is fog hangozni!

Hiszen mindenki tudja (még a legkisebbek is), hogy a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola immáron negyedszázada aktívan működik településünkön, valamennyiünk legnagyobb örömére.

Csodálatos közösségeket működtet, nevel! Nekem az egyik kedvencem a néptánc „tagozat”, mind a közel 200 tagjával együtt! Évek óta abban a szerencsében van részem, hogy megnézhetem fellépéseiket, műsoraikat. Így volt ez most is. Immáron tizenhatodik alkalommal, a Tánc Világnapja alkalmából rendezték meg a Néptánc Gálát. Április utolsó hétvégéjén, szombaton és vasárnap is (a nagy érdeklődés miatt) csodálatos műsorral leptek meg mindenkit, aki eljött megnézni őket. A feléjük áradó meleg szeretet mellett több elismerő érzés is „kitőr” a nézőből. A profi szervezés! Ahogy ezen a gálán mindenki tudja a dolgát! A legfiatalabb, 6-7 éves gyerektől kezdve a felnőtt szereplőkig valamennyien – azaz közel kétszázan!
A csodálatos látvány! Soha nem lehet megunni a gyönyörű ruhák színes kavalkádját. Ezek a ruhák nem csak fantasztikusan szépek, hanem „frissek”, gondozottak! Ezért köszönet Gajdácsné Erikának, aki a közel 1.000 viseletet ápolja, varrja, rendben tartja! Nyilván a ruhákat viselni kell, életre kell azokat kelteni! Ehhez szerencsére a mi táncosaink nagyon értenek!
Én nagyon elfogult vagyok velük szemben, hiszen legtöbbjükkel találkozom, találkoztam általános iskolai tanulmányuk alatt. Sikerült az idén is „könnyekig” hatódni, hogy milyen sokat változtak az évek során ezek a fiatalok! Sokfelé sodorta őket az élet, de egy közös ponton mindig találkoznak: és ez a néptánc! Annak szeretete.

És az a szeretet, ahogy nevelőjük, Csonkáné Editke szavára itt vannak, együtt vannak.
Kedves Edit! Mindig felteszem a kérdést: hogyan bírod erővel, hogy a színvonal, a gyerekek fejlődése, tánc iránti szeretete soha nem csökken? Hogy-hogy soha nem lehet látni az utadat kísérő nehézségeket, csak a csodálatos eredményt, produktumot? Nos, igen, ilyen egy igazi PEDAGÓGUS! Mit kívánjak Neked és persze magunknak? Jó egészséget, és még legalább 25 ilyen évet!
Ne feledkezzünk meg Ótott Zsolt tanár úrról sem, aki „főnyeremény” településünknek, hiszen munkájával már igazi mórahalmiként dolgozik köztünk!
És itt vannak a zenészek! Az üllési Rézhúros Banda szintén évek óta profi módon húzza a talpalávalót!
A 2017-es Néptánc Gála élménye még nagyon friss. Ilyenkor mindannyian csordultig vagyunk pozitív érzésekkel, szeretettel! Mit is kívánhatna ilyenkor az ember? Jövőre veletek ugyanitt! A Művészeti Iskolának pedig még sok ilyen 25 évet!

Baksáné Farkas Zsuzsanna

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás