logo-1055837458.png

 

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola keretein belül 1995 óta folyik néptánc oktatás. Célunk, hogy növendékeink megismerkedjenek a magyarság tánckultúrájával, népdalaival, népzenéjével, szokásaival és minél több tánchagyományainkat ápoló, táncot szerető gyereket neveljünk. Büszkén elmondhatjuk, hogy a kezdeti maroknyi kis csapat mára már közel 200 fős nagy együttessé nőtte ki magát, akik 8 csoportban dolgoznak.

Repertoárunkban a magyar lakta területek szinte minden részéről szerepelnek táncok — a Dél-Dunántúlról, Rábaközből, Dél-Alföldről, Bácskából, Felső-Tisza vidékről, Moldvából, Székelyföldről és a Mezőségről.

A minden évben elmaradhatatlan, hagyományos programjaink — a fergeteges táncházak, a karácsonyi kavalkád, a betlehemezés, az évadzáró gálaműsorok, a nyári kirándulások és táborok — mind-mind növendékeinknek a néptánchoz és a táncos közösséghez való ragaszkodását erősítik.

Csoportjaink állandó résztvevői a mórahalmi és a térségi rendezvényeknek, rangos megyei és országos néptánc találkozókon, fesztiválokon szerepelnek nagy sikerrel. Külföldi meghívásoknak eleget téve rendszeresen képviselik hazánkat a Vajdaságban, Erdélyben, Lengyelországban, Németországban, Svédországban, Macedóniában és Törökországban neves Nemzetközi Néptánc Fesztiválokon.

A csoportok művészeti vezetője, felkészítője: Csonka Attiláné

Koreográfusok: Ótott Zsolt és Nokta GáborElérhetőség

Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola

6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.

Tel: 06 62 280-189

Mobil: +36 70 332 1189

E-mail: mami@morahalom.sulinet.huWeboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás