Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

 

Őszi szünet

2021.10.25-29.

         

Az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII.30.) Korm. rendelet szerint a diákigazolványok a Nemzeti Egységes Kártyarendszer keretében kerülnek kiadásra. A megváltozott igénylési rendben a diákigazolványhoz szükséges fényképet az Okmányirodakészíti el. (A szolgáltatás ingyenes.) 14 év alatti gyermek esetén az ügyintézésnél szükséges a szülő, törvényes képviselő jelenléte is.
Be kell mutatni:

  • a gyermek személyi igazolványát,
  • útlevelét vagy
  • a születési anyakönyvi kivonatát,
  • lakcímkártyáját,
  • továbbá a szülő személyazonosságát igazoló okmányt.

Az Okmányiroda az igénylő adataival és arcképével adatlapot nyomtat. Az igénylő ezzel az adatlappal kezdeményezheti a diákigazolvány kiállítását az iskolában.
A NEK(Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlaprésze a 16 karakterből álló NEK azonosító, mely a diákigazolvány igénylési folyamatában kap szerepet, ezért ennek megőrzésére az igénylőnek fokozottan ügyelnie kell!
Iskolánk titkársága a diákigazolvány elkészítésének folyamatát csak az okmányirodában kapott adatlap bemutatása után tudja elindítani.

Az elkészült igazolványt postai úton kapja meg az igénylő.

A diákigazolvány igénylésének folyamatábrája

Azon tanulók, akiknek igénylése folyamatban van (diákigazolványa még nem készült el), az igénylés státuszáról a https://igenyles.diakigazolvany.huoldalon tájékozódhatnak, az Igénylés nyomkövető felületen, oktatási azonosítójuk (7-essel kezdődő 11 jegyű számsor) megadása után.

Diákigazolványok bevonása
A 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet 38.§ alapján a diákigazolványok bevonásáról.

38.§ (1) A közreműködő intézmény köteles haladéktalanul bevonni – és ennek érdekében a jogosultat felszólítani a korábban kiadott oktatási igazolványának beszolgáltatására – a következő esetekben:

a) amennyiben az igazolványra jogosító jogviszony megszűnik a jelenlegi intézményben
b) az igazolás kiadásakor.

(2) A közreműködő intézmény köteles a bevont oktatási igazolványt 30 napon belül megsemmisíteni, és a megsemmisítésről készült jegyzőkönyvet megőrizni.

(3) A bevont oktatási igazolványok egyedi azonosítóját a közreműködő intézmény a bevonást követő 8 napon belül az adatkezelő által meghatározott módon átadja az adatkezelőnek.

A diákigazolvány leadását követően sor kerül egy Igazolás nyomtatására, melynek érvényessége az adott tanévet követő október 31. Ez az Igazolás jogosultságot biztosít a kedvezmények igénybevételére.

Abban az esetben, ha valamilyen okból /pl. elveszett/ nem tudja leadni, a szülő/gondviselő írásban nyilatkozzon erről.

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás