logo-1055837458.png

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Utánpótlás Fúvószenekara 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az iskola fúvós és ütőhangszeres növendékeivel megismertesse, megszerettesse a fúvószenét, és folyamatos utánpótlást biztosítson az iskola ifjúsági zenekarának.
A megalakult kiszenekar első nyilvános szereplése 2005-ben Mórahalmon, az Újévi Hangversenyen volt. Az idő múlásával és a repertoár bővülésével már nemcsak a helyi rendezvényeken tudott megjelenni az együttes, hanem más településekről érkező felkéréseknek is eleget tudott tenni. Így vendégszerepeltünk többek között Makón, Apátfalván, Csengelén, Kisteleken és a szerbiai Nagybecskereken is.
Egy fúvószenekar életében fontos a közönség elismerő tapsa, de a szakma elismerése is, ezért 2010 júniusában Balatonföldváron a I. Nemzetközi WASBE–Kelet-Európai Gyermek-, Ifjúsági és Felnőtt Fúvószenekari Versenyen indult az együttes, ahol Gyermek kategóriában II. díjat nyert. 2012 júniusában Nagybecskereken megrendezett BEGA FEST I. Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen szintén II. díjat kapott a zenekar. A sikereken felbuzdulva kérte a zenekar a minősítését. Hazai közönség előtt 2013. január 2-án, A Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetség WASBE–Tagszervezet Fúvószenekari Minősítésén mérettette meg magát az együttes. A zsűriben helyet foglalt Bert Aalders Hollandiából, a WASBE (Fúvószenekarok Világszervezete) elnöke, Csikota József, a WASBE magyarországi szervezetének elnöke, Mihály Béla, a szentesi fúvószenekar karnagya, és Bozóki János a kiskunmajsai fúvószenekar karnagya. A neves zsűri előtt „A” kategóriában ARANY minősítést ért el a zenekar.
A zenekar jellegéből adódóan időről időre megújul, és ilyenkor az ifjú zenészekből újra fel kell építeni a zenekart. 2013-ban alakult újjá a zenekar és az óta működik jelenlegi formájában. Az első nyilvános fellépésre 2015. január 1-én került sor Mórahalmon az Újévi Hangverseny keretében. Ezt követően Bordányban, Ásotthalmon, és Makón is vendégszerepelt az együttes. A zenekar műsora népdalfeldolgozásokból és egyszerű fúvószenekari művekből áll.

A zenekar vezetője Szalai Krisztián.

Jelenlegi tagok:

Csernák Györgyi – fuvola
Détár Hanna Franciska – fuvola
Kószó Hedvig – fuvola
Márton Eszter – fuvola
Pörneki Anna – fuvola
Szécsi Beáta – fuvola
Tóth Lea Diána – fuvola
Tóth-Godó Olga – fuvola
Balogh Petra Ágnes – klarinét
Gigacz Milán – klarinét
Ruzsics Szilárd – klarinét
Gombár Bence – trombita
Márton Gergely Ákos – trombita
Szabó Anikó – trombita
Szabó Márton - trombita
Kószó Balázs – vadászkürt
Szabó Ágnes – vadászkürt
Szalai Márton – tenorkürt
Tanács Ábel- tenorkürt
Torjai András Patrik – tenorkürt
Czékus András Boldizsár – tuba
Döme Balázs Márk – tuba
Markovics Áron – ütő
Paska Bence - ütő

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás